Competitie

Halo Reach

Halo Reach is een futuristische shooter game die ontworpen is door Bungie en in 2010 uitgebracht is door Microsoft Game Studios. In Halo Reach speelt de speler als een supersoldaat van het zogenaamde 'Spartan III Programma', genaamd Noble 6 (oftewel Spartan B312). De campaign draait om de strijd tegen de Covenant samen met de rest van de mensheid en Team Noble aan de zijde van de speler. Dit zal allemaal plaatsvinden op een kolonie van de aarde die bekendstaat als Reach. Bij de mutliplayer nemen de spelers het tegen elkaar op als Spartan zijnde.

Forge, een optie die de spelers de mogelijkheid biedt zelf een speelveld te ontwerpen, komt ook terug in Halo Reach en wordt hier Forge World genoemd. Forge World bevat meerde door Bungie ontworpen speelvelden die het spel zal bevatten tijdens de uitgave. De mogelijkheden die een speler in Halo 3 had bij het ontwerpen van een speelveld zijn in Halo: Reach drastisch verbeterd en vermeerderd. Objecten kunnen nu in andere objecten geplaatst worden en kunnen in de lucht blijven hangen. Zo heeft Bungie de map Blood Gulch hermaakt. Elke basis en zelfs de voertuigen hebben de kleur van het team. De Forge Wold functie zorgt nog voor velen extra uren aan speelplezier.

Game modus

Deze game zal gespeeld worden in de Team Deathmatch modus en zal er gespeeld worden op de standaard mappen om iedereen gelijke kansen te geven.

Trailer

Tournament modus

De Halo Reach competitie zal gespeeld worden in de Single Elimination modus. Single Elimination wil zeggen dat iedereen maar één kans heeft. Verlies je de ronde dan lig je er gelijk uit, win je, dan ga je door in het tournament.

Gehouden tijdens

Hier is een overzicht van episodes waar deze competitie gespeeld gaat worden/werd.

Episode Episode aanvang Competitie aanvang
Episode 1 30 May 2014 om 18:00 31 May 2014 om 16:00