Competitie

Age Of Empires 3

Age of Empires 3 is het derde deel uit de reeks computerspellen Age of Empires, , ontwikkeld door Ensemble Studios en uitgegeven door de Microsoft Game Studios. Age of Empires 3 verscheen in 2005 en is het vervolg op Age of Empires 2: The Age of Kings. Het spel is chronologisch een vervolg op zijn voorganger. Het speelt zich af tussen het jaar 1500 tot voor de Amerikaanse Burgeroorlog, de tijd van de kolonisatie van het pas (her)ontdekte werelddeel Amerika.

Beginnend met een beperkt aantal eenheden en gebouwen kan men door het verzamelen van grondstoffen nieuwe gebouwen neerzetten en nieuwe soldaten trainen. Met soldaten kunnen vervolgens vijandelijke spelers (computer of andere mensen worden aangevallen. Naast militaire strategieën zijn er ook economische mogelijkheden om vooruit te komen, zoals het sluiten van verbonden met de inheemse Amerikaanse bevolking en het bezetten van de verschillende handelsposten in het spel.

Game modus

Het spel wordt gespeeld in de 1v1 modus en gaat door tot een speler het opgeeft of geen bezittingen meer heeft.

Trailer

Tournament modus

De Age Of Empires 3 competitie zal gespeeld worden in de Single Elimination modus. Single Elimination wil zeggen dat iedereen maar één kans heeft. Verlies je de ronde dan lig je er gelijk uit, win je, dan ga je door in het tournament.

Gehouden tijdens

Hier is een overzicht van episodes waar deze competitie gespeeld gaat worden/werd.

Episode Episode aanvang Competitie aanvang
Episode 1 30 May 2014 om 18:00 30 May 2014 om 22:30