Competitie

Minecraft

Minecraft is sandbox game dat door Mojang AB gereleased is in 2011. Minecraft is een zogenaamd openwereldspel, waarbij de speler vrij rond kan lopen door een virtuele wereld, zonder een vooraf vastgesteld doel. Het belangrijkste kenmerk van het spel is het reizen door en ontdekken van grotten en kerkers en het bouwen van gebouwen en voorzieningen. De speler kan grondstoffen delven, deze tot andere voorwerpen verwerken en vechten tegen monsters.

Ook zijn er enkele speciale mogelijkheden, zoals het maken van automatische verbindingen door middel van redstone, en kunnen gereedschappen van een betovering worden voorzien. De betoveringen zijn door het spel bepaald, maar de mogelijkheden van redstone zijn bijna onbeperkt. Er kunnen bijvoorbeeld zeer complexe dingen, zoals echt werkende rekenmachines en robot-achtige constructies mee gemaakt worden.

Game modus

De game zal gespeeld worden in de Classic/Creative modus. Hierbij is er geen limiet aan de beschikbare bouwmaterialen, zodat deze niet opgegraven of gezocht hoeven te worden. Ook heeft de speler in deze versie extra mogelijkheden, zoals vliegen, kan hij niet aangevallen worden door vijandelijke mobs, of doodgaan in lava of door een fatale val. Het doel van de competitie is binnen de vooraf bepaalde tijd een zo mooi mogelijk iets te maken. De mooiste creatie zal uiteindlijk winnen.

Trailer

Tournament modus

De Minecraft competitie zal gespeeld worden in de Single Elimination modus. Single Elimination wil zeggen dat iedereen maar één kans heeft. Verlies je de ronde dan lig je er gelijk uit, win je, dan ga je door in het tournament.

Gehouden tijdens

Hier is een overzicht van episodes waar deze competitie gespeeld gaat worden/werd.

Episode Episode aanvang Competitie aanvang
Episode 3 23 Oct 2015 om 18:00 23 Oct 2015 om 22:00
Episode 2 27 Feb 2015 om 18:00 27 Feb 2015 om 22:30
Episode 1 30 May 2014 om 18:00 30 May 2014 om 22:30