Competitie

Fifa 16

FIFA 16 is een voetbalsimulatiespel ontwikkeld door EA Canada. Het is het 23e deel in de FIFA Football-reeks. FIFA 16 werd op 25 september 2015 door EA Sports uitgebracht voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Het Nederlandstalige commentaar wordt verzorgd door Evert ten Napel en co-commentator Youri Mulder.

Veranderingen ten opzichte van de voorgaande versie:

  • Introductie van het vrouwenvoetbal
  • Optie om te trainen in carrièremodus
  • Vriendschappelijke voorbereidingstoernooien in carrièremodus
  • FUT Draft
  • Scheidsrechter gebruikt vanishing spray bij vrije trappen

Gameplay

Brengt voetbal in verbluffend realisme tot leven zodat je de emoties van de sport kunt ervaren zoals nooit tevoren. Ga op in het gezang en de aanmoedigingen van het publiek, net als bij een echte wedstrijd, en luister hoe commentatoren de fans door het verhaal van de wedstrijd loodsen met de dynamische wedstrijdpresentatie. Beeldkwaliteit van de volgende generatie plaatst de fans op levende velden met een grasmat die, naarmate de wedstrijd vordert, slijtage vertoont. Modder blijft aan de kleding kleven en door de authentieke spelerweergave ogen spelers slank en atletisch en zien ze er net zo uit als in het echt. Door spelerbediening reageren spelers beter op je commando's, krijgen atleten meer balcontrole en persoonlijkheid aan de bal, en bieden een-op-een-duels meer voldoening dan ooit. Voetbal is het grootste drama op aarde en in FIFA 16 zitten de fans er midden in, zodat ze de emotie en intensiteit van de mooiste sport ter wereld zelf kunnen ervaren.

Trailer

Tournament modus

De Fifa 16 competitie zal gespeeld worden in de Single Elimination modus. Single Elimination wil zeggen dat iedereen maar één kans heeft. Verlies je de ronde dan lig je er gelijk uit, win je, dan ga je door in het tournament.

Gehouden tijdens

Hier is een overzicht van episodes waar deze competitie gespeeld gaat worden/werd.

Episode Episode aanvang Competitie aanvang
Episode 4 26 Feb 2016 om 18:00 27 Feb 2016 om 14:00