Competitie

League of Legends

League of Legends is een MOBA (multiplayer online battle arena) dat is ontwikkeld en uitgebracht door Riot Games in 2009. Het spel kan enkel online gespeeld worden tegen andere menselijke spelers of bots (computer bestuurd). Hierbij worden de spelers, ook wel Summoners genoemd, in een team geplaatst. Er zijn in totaal twee teams die het tegen elkaar opnemen. Deze teams bestaan uit drie, vijf of zes spelers per team. Dit is afhankelijk van welke map en modus je kiest om op te spelen: Summoners Rift (5 helden tegen 5 helden), Twisted Treeline (3 tegen 3) of All random all mid (5 tegen 5 met een willekeurige held). Ieder team heeft een Nexus. Als deze eenmaal vernietigd is, heeft het team die zijn Nexus nog heeft gewonnen. Aan het begin van iedere wedstrijd dienen spelers een held te kiezen. Iedere held heeft andere vaardigheden en statistieken. De gekozen held zal door het spel heen levelen. Per level (niveau) kun je een vaardigheid verhogen. Iedere held heeft vier verschillende vaardigheden die hij kan verhogen, drie vaardigheden kunnen vijf keer verbeterd worden. De vierde is je sterkste vaardigheid, deze kun je drie keer verhogen. Het maximum niveau is 18. De spelers verdienen door het spel heen gold (goudstukken). Dit is virtueel geld waarmee ze in de spelronde spullen kunnen kopen. De speler krijgt iedere seconde 1 goudstuk. Ook kan de speler farmen om meer geld te verdienen. In de mappen Summoners Rift en Twisted Treeline is er ook een jungle aanwezig. Hierin kan men neutrale monsters vinden. Deze zullen niet aanvallen, tenzij deze worden aangevallen. Ook hier krijgt de speler experience en geld voor.

Taken binnen het spel

Helden worden vaak speciaal gemaakt op basis van een bepaalde rol. Dit wil echter niet altijd zeggen dat deze niet een andere kan vervullen. Iedere held, buiten de support, heeft als taak minions te doden. Verdere hoofdrollen zijn:

  • Tank: deze held speelt meestal op de top lane. Deze heeft als taak zoveel mogelijk defensieve items te kopen. De tank zal uiteindelijk hoofdzakelijk het team moeten beschermen tegen het andere team.
  • APC(Ability Power Carry): deze held speelt meestal op mid lane. Hiervoor zal de speler een ability power held kiezen. Deze worden ook wel mages genoemd. Ze zijn defensief vaak erg zwak, maar kunnen op korte termijn veel schade toebrengen.
  • ADC(Attack Damage Carry): deze held speelt meestal op bot lane. Hiervoor zal de speler een attack damage, ook wel marksman genoemd, held kiezen. Het hoofddoel is om zoveel mogelijk schade toe te brengen met attack damage. Een ADC koopt ook vaak attack speed en critical items. Dat zijn items die willekeurig schade doen.
  • Support: deze held speelt meestal samen met de ADC op bot lane. Deze heeft als taak de ADC zo goed mogelijk te ondersteunen en beschermen tegen vijanden. Deze held heeft vaardigheden die sterk verschillen van andere helden. Deze zijn vaak ondersteunende vaardigheden, die wel schade toe kunnen brengen, maar dit relatief weinig is.
  • Jungler: deze held speelt in de jungle. De jungler zal in de jungle neutrale monsters doden en hiermee levelen en gold ontvangen. De taak van de jungler is de lanes te helpen door middel van ganks. Dat zijn aanvallen vanuit de zijkant van de lanes. De bedoeling is dat de jungler samen met de held op de lane, voor een kill zorgt, waarvan de jungler dan een assist krijgt. Vaak wordt deze rol als een erg complexe rol gezien.

Banen

Op Summoners Rift heb je een bovenstebaan (top), middelste (mid) en onderste (bot of bottom). Meestal staat op top een tank, attack damage held of ability power held. Op mid een attack damage of een ability power held. En op bot de ADC met zijn support. Deze banen kunnen via de basis of vanuit zijkanten betreden worden. De top en bot lane hebben één zijkant, de mid lane heeft er twee.

Shop

Op iedere map is een shop aanwezig waar de speler spullen, ook wel items genoemd, kan kopen. Deze items maken de speler sterker of brengen andere voordelen met zich mee. Ook kunnen deze steeds ge-upgrade worden. Iedere held heeft plaats voor 6 items en één trinket.

Farm

Farm of farmen is het doden van neutrale monsters of minions. Hiervoor krijgt de speler gold.

Game modus

De modus die gespeeld zal worden is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Aangezien een wedstrijd 20 - 60min kan duren wordt er aan de hand van de aanmeldingen beslist hoe groot de teams zijn (en dus welke map er gespeeld zal gaan worden). Onze voorkeur gaat naar 5v5 in de map Summoners Rift in de Round Robin modus. Echter als er veel aanmelding komen zal er gespeeld worden in de Single Round Knockout modus. Als er relatief weinig aanmeldingen komen zal er gespeeld worden in teams van 3 spelers(in de map Twisted Treeline).

Trailer

Tournament modus

De League of Legends competitie zal gespeeld worden in de Double Elimination modus. Double Elimination wil zeggen dat iedereen twéé kansen heeft. Verlies je de ronde dan ga je door naar de lower bracket en strijd je door tegen de andere verliezers om zo hopelijk nog in de finale te komen.

Gehouden tijdens

Hier is een overzicht van episodes waar deze competitie gespeeld gaat worden/werd.

Episode Episode aanvang Competitie aanvang
Episode 7 24 Nov 2017 om 18:00 24 Nov 2017 om 22:00
Episode 6 02 Jun 2017 om 18:00 03 Jun 2017 om 00:00
Episode 5 14 Oct 2016 om 18:00 14 Oct 2016 om 21:00
Episode 4 26 Feb 2016 om 18:00 26 Feb 2016 om 21:00